המכירות של הטלוויזיות החכמות רק עולות מידי שנה. הדבר לא חריג גם בשנת 2020, שנת הקורונה, בה רבים היו צריכים להישאר בבית, צפו הרבה יותר בטלוויזיה, ולכן נטו להשקיע בטלוויזיה איכותית יותר.
אלא שהיום נוטים להצמיד את התואר "חכם/חכמה" כמעט לכל מכשיר חשמלי שיש בבית, וזה עוד לפני שמדברים על הסמארטפון שלנו, שהוא כמובן הטלפון החכם. אז מה בעצם חכם בטלוויזיה החכמה, ואיזה תכונות חייבות להיות בה כדי שהיא תהיה מוגדרת כחכמה? הנה כמה תכונות שחייבות להיות בה, ושראוי שתבדקו לפני שאתם ממהרים לקנות
קישוריות, קישוריות, קישוריות
הטלוויזיה החכמה קודם כל מאופיינת בכך שהיא מתחברת לרשת האינטרנט בבית שלכם, בין אם בעזרת כבל או בין אם בעזרת WIFI. למה זה חשוב בעצם? בעבר, אם רציתם למשל לצפות בתוכן על המחשב שלכם דרך מסך הטלוויזיה הייתם צריכים לחבר ביניהם עם כבל, או לקנות סטרימר שמתחבר לטלוויזיה. בעידן הטלוויזיות החכמות אין בכך עוד צורך. בגלל שהטלוויזיה שלכם מחוברת ישירות לרשת האינטרנט הביתית, אתם גם יכולים להזרים אליה כל הזמן תכנים מהלפטופים והטאבלטים שיש בבית שלכם. שימו לב אם כן לרכיב הקישוריות, ותוודאו שהוא קיים.
אפליקציות על הטלוויזיה
במובנים רבים, הטלוויזיה החכמה שלכם היא יותר כמו מחשב. לכן, טלוויזיה כזו צריכה לכלול בתוכה חנות אפליקציות – ממש כמו זו שיש בסמארטפונים. על איזה אפליקציות מדובר? כל החשובות והמובנות מאליהן – יוטיוב, ספוטיפיי, אמאזון פריים, נטפליקס וכיו"ב. גם לחלק ניכר מגופי השידור הישראליים יש היום אפליקציות לטלוויזיות חכמות, וכך תוכלו להוריד אפליקציות של תאגיד השידור, רשת 13 וקשת 12, ולצפות דרכן בשלל תוכניות או אפילו בשידור חי. בעצם, בעזרת האפליקציות אתם יכולים לצרוך תכנים באיכות גבוהה במיוחד, כל הזמן, בהתבסס על רשת האינטרנט שלכם.
ומה עם דפדפן?
לכל טלוויזיה חכמה יש בדרך כלל גם דפדפן אינטרנט שמגיע איתה! כאמור, אפשר להסתכל על הטלוויזיה החכמה יותר כמו טלפון חכם או מחשב, ופחות כמו הטלוויזיות שהכרתם בעבר. המשמעות היא שאפשר לגלוש מהדפדפן שבטלוויזיה שלכם. אפשר בהחלט לחבר לטלוויזיה החכמה מאחור גם מקלדת ועכבר אלחוטיים, וממש לגלוש באינטרנט דרך הטלוויזיה. כך, הטלוויזיה יכולה להיות עוד פלטפורמה לכניסה לאתרים שונים בקלות, בלי שצריך לקנות מחשב נוסף. חשוב לסייג ולהגיד כאן שהרבה פעמים הדפדפן המובנה שיש בטלוויזיה החכמה איננו נוח כמו זה שאתם מכירים מהפלאפון או מהמחשב שלכם. יש דרכים לנסות ולעקוף אותם, למשל דרך הקרנת הדפדפן מהמחשב שלכם אל הטלוויזיה, אך את זה אפשר לעשות גם עם כל סטרימר. כך או כך – האפשרות לשימוש בדפדפן צריכה להיות מובנית וקיימת, והיא בד"כ נוחה לגלישה בסיסית.
ומה עם תמיכה בעברית?
נכון להיום, יש דגמים של טלוויזיות חכמות שיש להם תמיכה מלאה בעברית ותפריט מלא בעברית שנוח להתמצא בו, ויש דגמים שלא כוללים את התמיכה הזו. האם העברית היא חובה? כמובן שלא בהכרח וזו לא תכונה שהיא תמיד חיונית, אבל זו יכולה להיות תוספת נחמדה מאוד. הטלוויזיה החכמה שלכם הרי מלאה באפליקציות ובהגדרות שונות, ותפריט פשוט ונוח בעברית יקל עליכם להשתמש בה.
תמיכה בקבצים שונים
לדגמים שונים של טלוויזיות חכמות, יש יכולות תמיכה שונות בהפעלה של קבצים. הדבר רלוונטי במיוחד כשאתם רוצים להפעיל קבצי וידאו שונים להקרנה של סרטים וסדרות בקישוריות מהמחשב שלכם על גבי מסך הטלוויזיה. כדאי לוודא במפרט הטכני של הטלוויזיה הנבחרת, שהיא תומכת בהקרנה של כמה שיותר קבצי וידאו, כדי שהשימוש שלכם יהיה פשוט וקל. רכישה נעימה!